Bramborový salát

24.12.2019

Klasický bramborový salát ve veganské verzi. K tomu snad není, co dodat.

Já bramborový salát miluju a jednou za rok na Štědrý den si ho ráda dopřeju. Takže jsem se rozhodla, že recept sdílím s vámi.  Tentokrát jsem vám však u všech ingrediencí neuvedla množství, záleží na vás kolik salátu chcete dělat.


Ingredience

  • brambory
  • 1 větší červená cibule
  • nakládané okurky
  • 1 petzžel
  • 1 menší celer
  • 1 plechovka hrášku
  • 1 hrnek veganské majonézy
  • 2 - 3 lžičky dijonské hořčice
  • sůl a pepř
  • 2 mrkve

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Dámé pozor, aby se nerozvařily a nepopraskaly. Pak je necháme vychladnout a oploupeme.
  2. Mrkev, petržel a celer si nakrájíme na malinké kousky a chvilku, asi pět minut povaříme, aby změkli, ale nerozvařili se.
  3. Cibuli a okurky si nakrájíme na jemno a dáme do mísy společně se zeleninou, hráškem a nakrájenými bramborami.
  4. V menší misce si smícháme majonézu s hořčicí a kořením. A přidáme ke zbylým nakrájeným ingediencím a pořádně promícháme.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky