Čočkový dahl 

14.01.2020

Moje nejoblíbenější indické jídlo je rozhodně čočkový dahl s naan chlebem. Nejen, že je jednoduché a rychlé, také je plné bílkovin a výborné. Budete si připadat, jak v samém srdci Indie a zároveň si tak můžete připravit jídlo na více dní dopředu. Samozřejmě je jako příloha skvělá i rýže, protože naan je nejlepší čerství, takže pokud si chcete jídlo připravit na více dní, tak je rýže skvělou volbou. 

Ingredience

Na 4 - 6 porcí
  • olivový olej
  • 2 cibule
  • 4 - 5 stroužků česneku
  • 1/2 lžičky čerstvého zázvoru
  • 2 hrnky zeleninového vývaru (nebo vody)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 plechovka rajčat
  • 2 lžičky kurkumy 
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 1 - 2 lžičky kari koření 
  • 1 hrnek červené čočky ( 230g)
  • sůl a pepř
  • citrónová šťáva
  • 2 hrsti špenátu
  • špetka chilli
  • naan bread, ráže

Postup

  1. Ve větším hrnci si rozpálíme na středním plameni olej a osmažíme cibuli. Přidáme česnek, zázvor a chilli a chvilku povaříme.
  2. Pak přidáme zbylé koření (kurkumu, kmín, koriandr a kari), mícháme asi minutku.
  3. Přidáme čočku, plechovku rajčat, kokosové mléko a vývar. Vaříme asi 15 - 20 minut, dokud čočka nebude hotová a směs nezhoustne. Ochutíme solí a pepřem a vaříme na mírném plameni. 
  4. Nakonec vmícháme špenát a máme hotovo. Servírujeme s naan chlebem nebo rýží.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky