Dýňový hummus
08.10.2019
Dýňový hummus bude váš nový oblíbený podzimní dip! Já mám hummus moc ráda, můžu ho jíst na snídani, svačinu a klidně i na večeři. Patří k mým nejoblíbenějším veganským jídlům. To samé platí i s dýní, která je jednou z mála věcí, které mám na podzimu ráda. Proto jsem si řekla, že hummus trošku zpestřím dýňovou chutí. Pokud máte rádi ostřejší jídla nebojte se přidat trošku chilli, vyhrajte si s kořením a bylinkami.
Můžete si ho dát jen tak na chleba nebo si do něj namáčet zeleninu a nachos a nebo ho můžete použít do salátů, ale klidně i do těstovin, jako krémovou omáčku. Díky cizrně a tahini je taky plný bílkovin a zdravých tuků.


Ingredience
- 1 dýně hokaido
- 1 plechovka cizrny (nebo namočené cizrny přes noc)
- 2 lžíce tahini
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky papriky
- šťáva z poloviny citrónu
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- petrželka a sezamová semínka na ozdobu
Postup
- Vydlabanou dýni pokapanou olivovým olejem dáme do vyhřáté trouby na 200° asi na 30 - 40 minut.
- Do mixéru si zatím nachystáme ostatní ingredience a potom společně s hotovou dýní rozmixujeme. Podle konzistence přidáme vodu nebo vodu z plechovky od cizrny a ochutíme.
