French toast

Dneska jsem měla chuť na pořádnou a sladkou nedělní snídani. Lívance jsem dělat nechtěla, protože ty byly minule a už dlouho jsem chtěla vyzkoušet tenhle recept, tak jsem si řekla, že dneska je ta správná chvíle. A jsem ráda, že ho s vámi můžu sdílet.
Je to vlastně chleba ve vajíčku, ale na sladko. Ukázalo se, že existuje výborná rostlinná alternativa, v podobě lněných semínek! Jestli už jste někdy zkoušeli nějaké veganské pečení, tak jste se mohli setkat s lněným "vajíčkem". Když smícháte rozmixovaná lněná semínka s vodou, vytvoří se vám taková hustá a gelovitá pasta, která se velmi podobá vajíčku. Efektivně, tak nahrazuje vajíčko u lívanců, muffinů, dortů a sušenek.
Stejně jako u lívanců nebo palačinek si můžete vyhrát s tím, co dáte nahoru. Já jsem zvolila sójový jogurt, borůvky a javorový sirup. Skvělá je i domácí marmeláda, oříškové máslo a jakýkoli druh ovoce. Nebo si je můžete dát jen tak s javorovým sirupem.
Tak pojďme na to!
Ingredience
Na 5 - 6 kousků- Chleba, může být i starší
- hrnek kokosového mléka
- 1 lžíce rozemletých lněných semínek
- skořice podle chuti
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- olej na smažení (používám rýžový)
Postup
- Mléko smícháme v míse s lněnými semínky skořicí a vanilkovým extraktem. Necháme 5 - 6 minut odstát.
- Rozehřejeme si pánvičku s olejem. Chleba namočíme s obou stran a dáme na pánvičku. Po 2 - 3 minutkách otočíme.
- Teď už jen ozdobíme.