Bezlepkové banánové muffiny
20.09.2020
Super zdravá a jednoduchá svačinka do školy nebo práce. Vláčné banánové muffiny hotové za pár minut!! Přesvědčte se sami.
Tip pro vás: Nejlepší jsou s ořechovým máslem, jogurtem nebo džemem.
Ingredience
Na 10-12 muffinů
Mokré ingredience:
- 2 zralé banány
- 1/4 hrnku kokosového cukru
- 1 lžíce jablečného octa
- 1/2 hrnku rostlinného mléka
- 1/4 hrnku kešu másla (lze použít i jiné)
Suché ingredience:
- 2 hrnky bezlepkových ovesných vloček
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180°C a připravíme si plech na muffiny s papírovými košíčky.
- Nejdříve si rozmixujeme vločky na mouku, kterou si přesypeme do misky a dáme zatím bokem.
- Do mixéru dáme všechny mokré ingredience a rozmixujeme. Pak přidáme suché ingredience (místo vloček přidáme samozřejmě naši mouku) a znovu promixujeme.
- Naplníme těstem košíčky a dáme do trouby na 20 minut.