Bramborový salát
22.02.2020

Klasický bramborový salát ve veganské verzi. K tomu snad není, co dodat.
Já bramborový salát miluju a jednou za rok na Štědrý den si ho ráda dopřeju. Takže jsem se rozhodla, že recept sdílím s vámi. Tentokrát jsem vám však u všech ingrediencí neuvedla množství, záleží na vás kolik salátu chcete dělat.
Ingredience
- brambory
- 1 větší červená cibule
- nakládané okurky
- 1 petzžel
- 1 menší celer
- 1 plechovka hrášku
- 1 hrnek veganské majonézy
- 2 - 3 lžičky dijonské hořčice
- sůl a pepř
- 2 mrkve
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce. Dámé pozor, aby se nerozvařily a nepopraskaly. Pak je necháme vychladnout a oploupeme.
- Mrkev, petržel a celer si nakrájíme na malinké kousky a chvilku, asi pět minut povaříme, aby změkli, ale nerozvařili se.
- Cibuli a okurky si nakrájíme na jemno a dáme do mísy společně se zeleninou, hráškem a nakrájenými bramborami.
- V menší misce si smícháme majonézu s hořčicí a kořením. A přidáme ke zbylým nakrájeným ingediencím a pořádně promícháme.
