Buddha bowl s pečenou řepou
04.07.2020

Krásnou sobotu!
Mám tu další inspiraci na moje oblíbené salátové/buddha misky! Skvělé, zdravé a lehké letní obědy nebo večeře.
Abych pravdu řekla, tak úplně nejsem milovník červené řepy, ale v téhle kombinaci to byla naprostá bomba. Pečená řepa je jednou z mála podob, ve kterých mi chutná. Pokud jste to ještě nezkoušeli, tak můžu jen doporučit.
Dresing jsem tentokrát použila kupovaný. V dm drogerii jsem totiž objevila nějaký vegan salátový dresing a chtěla jsem ho vyzkoušet. Musím říct, že mi zachutnal. Jinak bych si ale udělala můj oblíbený tahini dresing nebo bych přidala humus.
Tak pojďme na to!
Ingredience
Na 1 porci
- 1/2 červené řepy
- 1/3 hrnku quinoy
- 1/2 hrnku cizrny z plechovky
- 1/4 okurky
- 8 černých oliv
- hrst salátu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- oblíbený dresing nebo tahini dresing
- čerstvá petrželka
Postup
- Troubu si předehřejeme na 205°C a připravíme si plech s pečícím papírem.
- Červenou řepu si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme na plech a smícháme s olejem a kořením. Dáme do trouby na 30 - 40 minut.
- Mezitím si dáme vařit quinou.
- Cizrnu si pořádně propláchneme a nakrájíme si olivy s okurkou. Pokud nemáme kupovaný dresing, připravíme si třeba můj oblíbený tahini dresing.
- Do mísy si dáme salát, uvařenou quinou, cizrnu, červenou řepu, okurku, olivy, petrželku a celé to zakápneme dresingem.
