Buddha bowl s pečenou řepou

04.07.2020

Krásnou sobotu! 

Mám tu další inspiraci na moje oblíbené salátové/buddha misky! Skvělé, zdravé a lehké letní obědy nebo večeře. 

Abych pravdu řekla, tak úplně nejsem milovník červené řepy, ale v téhle kombinaci to byla naprostá bomba. Pečená řepa je jednou z mála podob, ve kterých mi chutná. Pokud jste to ještě nezkoušeli, tak můžu jen doporučit. 

Dresing jsem tentokrát použila kupovaný. V dm drogerii jsem totiž objevila nějaký vegan salátový dresing a chtěla jsem ho vyzkoušet. Musím říct, že mi zachutnal. Jinak bych si ale udělala můj oblíbený tahini dresing nebo bych přidala humus. 

Tak pojďme na to!


Ingredience

Na 1 porci 

  • 1/2 červené řepy
  • 1/3 hrnku quinoy
  • 1/2 hrnku cizrny z plechovky
  • 1/4 okurky
  • 8 černých oliv
  • hrst salátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • oblíbený dresing nebo tahini dresing
  • čerstvá petrželka 

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 205°C a připravíme si plech s pečícím papírem.
  2. Červenou řepu si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme na plech a smícháme s olejem a kořením. Dáme do trouby na 30 - 40 minut. 
  3. Mezitím si dáme vařit quinou. 
  4. Cizrnu si pořádně propláchneme a nakrájíme si olivy s okurkou. Pokud nemáme kupovaný dresing, připravíme si třeba můj oblíbený tahini dresing. 
  5. Do mísy si dáme salát, uvařenou quinou, cizrnu, červenou řepu, okurku, olivy, petrželku a celé to zakápneme dresingem. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky