Falafely s červenou řepou

11.07.2020

Vymyslela jsem si skvělý způsob, jak jíst červenou řepu, aby mi v jídle nevadila a chutnala. Jednoduše jsem ji přidala do klasických cizrnových falafelů, které jsem tentokrát udělala v troubě namísto smažení. Řepu v nich vůbec neucítíte a výborně si pochutnáte. 

Recept je jednoduchý z pár základních ingrediencí. Zdravý a chutný oběd, který nikdy neomrzí. Já jsem jako přílohu vybrala salát s jogurtovým dipem, ale skvěle se k tomu hodí třeba i quinoa. 

Recept na klasické falafely a jogurtový dip najdete zde. 

Ingredience

Na 15 kousků

  • 1 plechovka cizrny 
  • 1 červená řepa
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička koriandru
  • 1/2 hrnku cizrnové mouky

Postup

  1. Řepu si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrólu s vodou a přivedeme k varu, pak plamen zeslabíme a vaříme doku není řepa měkká. Pak ji propláchneme studenou vodou. 
  2. Do mixéru si dáme všechny ingredience, kromě cizrnové mouky, a rozmixujeme. Nemusí to být úplně dohladka. Pak rozmixovanou směs přendáme do mísy a vmícháme do ní mouku. Pokud se vám zdá směs pořád řídká, nebojte se mouky přidat. Dáme do lednice asi na hodinku. 
  3. Předehřejeme si troubu na 205° a připravíme si plech s pečícím papírem.
  4. Ze směsi vytvarujeme menší placky a dáme je péct do trouby na 40-45 minut. 
  5. Servírujeme s vybranou přílohou. Dobrou chuť!
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky