Falafely s červenou řepou
11.07.2020

Vymyslela jsem si skvělý způsob, jak jíst červenou řepu, aby mi v jídle nevadila a chutnala. Jednoduše jsem ji přidala do klasických cizrnových falafelů, které jsem tentokrát udělala v troubě namísto smažení. Řepu v nich vůbec neucítíte a výborně si pochutnáte.
Recept je jednoduchý z pár základních ingrediencí. Zdravý a chutný oběd, který nikdy neomrzí. Já jsem jako přílohu vybrala salát s jogurtovým dipem, ale skvěle se k tomu hodí třeba i quinoa.
Recept na klasické falafely a jogurtový dip najdete zde.
Ingredience
Na 15 kousků
- 1 plechovka cizrny
- 1 červená řepa
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička kmínu
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička koriandru
- 1/2 hrnku cizrnové mouky
Postup
- Řepu si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrólu s vodou a přivedeme k varu, pak plamen zeslabíme a vaříme doku není řepa měkká. Pak ji propláchneme studenou vodou.
- Do mixéru si dáme všechny ingredience, kromě cizrnové mouky, a rozmixujeme. Nemusí to být úplně dohladka. Pak rozmixovanou směs přendáme do mísy a vmícháme do ní mouku. Pokud se vám zdá směs pořád řídká, nebojte se mouky přidat. Dáme do lednice asi na hodinku.
- Předehřejeme si troubu na 205° a připravíme si plech s pečícím papírem.
- Ze směsi vytvarujeme menší placky a dáme je péct do trouby na 40-45 minut.
- Servírujeme s vybranou přílohou. Dobrou chuť!