Granola s mandlovým máslem

03.07.2020

Na tenhle jednoduchý recept na domácí granolu budete potřebovat pouze 5 základních ingrediencí. Můžete je klidně zkombinovat s dalšími vašimi oblíbenými věcmi nebo klidně vyměnit mandlové máslo za burákové. Dejte si ale pozor, jestli používáte 100% oříšková másla bez dalších přidaných sladidel a olejů, levná másla ze supermarketů by si o oříšcích mohla jen zdát. 

Za mě je granola jednou z nejlepších snídaní. Tak třeba já si ji užívám v kombinaci s rostlinným (mandlovým) mlékem nebo s rostlinným jogurtem a ovocem. Ráda si tenhle základní recept vylepšuji a vždycky do něj přidám něco nového, na co mám zrovna chuť. 

Tady je malá inspirace, pro oživení receptu: 

  • oříšky - kešu, mandle, lískové, pekanové, arašídy (ty se hodí spíše k burákovému máslu)
  • semínka - skvělá jsou slunečnicová a dýňová
  • sušené ovoce - jedna z mých oblíbených věcí, sušené ovoce dodá ještě sladší chuť, například brusinky, rozinky, datle, meruňku, goji...
  • strouhaný kokos
  • kakaové boby nebo kousky čokolády (přidejte až po upečení)

Ingerdience

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1/2 hrnku mandlového másla
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • špetka soli 
  • špetka skořice

já jsem přidala mandle

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 160°. 
  2. V míse smícháme vločky, sůl, skořice a nakrájené oříšky nebo další ingredience. Přidáme javorový sirup, mandlové máslo a pořádně promícháme.
  3. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby na 18 minut. Necháme vychladnout a máme hotovo!
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky