Krémová ovesná kaše s banánem
22.02.2020

Dlouho už tu nebyl snídaňový recept, tak jsem se dnes rozhodla, že Vám sem hodím recept na moji oblíbenou a častou snídani. Ovesná kaše je super, protože vločky obsahují hodně vlákniny a zasytí Vás tak na celé dopoledne. Zároveň jsou zdrojem zdravých sacharidů, takže budete mít hned po ráno spoustu energie. Ráda si dám nahoru třeba kakaové boby, které jsem dnes ale neměla nebo oříškové máslo, ovoce a nějaká semínka, dnes jsem zvolila konopná a nafouknutou quinou.
Kaši můžete udělat jak z vody, tak z rostlinného mléka. Já to dělám půl na půl, protože mléko vytvoří kaši krásně krémovou. Ráda ho pak ještě přidám, až mám kaši hotovou v misce.
Ingredience
Na 1 porci
- 1/2 hrnku ovesných vloček, super jsou ty jemné (cca 50g)
- 1/2 hrnku rostlinného mléka
- 1/2 hrnku vody
- 1 banán
- špetka soli
- 1/2 lžičky skořice
Postup
- Vločky s vodou a mlékem přivedeme k varu a následně zeslabíme, asi po 5 minutách přidáme sůl, skořici a půlku rozmačkaného banánu.
- Vaříme asi dalších 5 minut, dokud nebudeme mít požadovanou konzistenci a vločky pořádně nenasáknou tekutinu.
- Ozdobíme podle chuti a máme hotovo.