Křupavá domácí granola s rozinkami
18.07.2020
Od té doby, co jsem si poprvé vyzkoušela upéct vlastní granolu doma, se jí nemůžu nabažit. Jedla bych ji na snídaně, obědy i večeře. Je extrémně dobrá, křupavá a jednoduchá. Můžete si do ní dát, co chcete a není plná zbytečných cukrů a sladidel. Navíc vám krásně provoní byt.
Granola mi nejvíce chutná, když ji dělám s ořechovým máslem (můj favorit je nejspíš kešu máslo). Pokud ale ořechové máslo nemáte, postačí vám rozpuštěný kokosový olej.
Ingredience
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1/2 hrnku mandlí
- 1/2 hrnku rozinek
- špetka soli
- 1/4 hrnku javorového sirupu
- 1/4 hrnku kešu másla
Postup
- Předehřejeme si troubu na 160°C a připravíme si plech s pečícím papírem.
- V míse smícháme vločky, mandle, sůl a rozinky.
- Pak přidáme javorový sirup a kešu máslo, promícháme.
- Rozprostřeme granolu na plech a pečeme 18-20 minut. Po vychladnutí přendáme do uzavíratelné sklenice.