Křupavá domácí granola s rozinkami

18.07.2020

Od té doby, co jsem si poprvé vyzkoušela upéct vlastní granolu doma, se jí nemůžu nabažit. Jedla bych ji na snídaně, obědy i večeře. Je extrémně dobrá, křupavá a jednoduchá. Můžete si do ní dát, co chcete a není plná zbytečných cukrů a sladidel. Navíc vám krásně provoní byt. 

Granola mi nejvíce chutná, když ji dělám s ořechovým máslem (můj favorit je nejspíš kešu máslo). Pokud ale ořechové máslo nemáte, postačí vám rozpuštěný kokosový olej. 

Ingredience

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1/2 hrnku mandlí
  • 1/2 hrnku rozinek
  • špetka soli
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 1/4 hrnku kešu másla

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 160°C a připravíme si plech s pečícím papírem.
  2. V míse smícháme vločky, mandle, sůl a rozinky. 
  3. Pak přidáme javorový sirup a kešu máslo, promícháme.
  4. Rozprostřeme granolu na plech a pečeme 18-20 minut. Po vychladnutí přendáme do uzavíratelné sklenice. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky