Mrkvové cupcakes
22.02.2020
Mám tu pro pro vás recept na nejlepší mrkvové cupcakes. Krásně voní díky vánočnímu koření a jsou velmi jednoduché, vláčné a mají výraznou chuť. Na krém budete potřebovat pouze dvě ingredience - kokosové mléko, to plnotučné v plechovce, a vanilkový extrakt. Nic se neděje pokud nemáte doma zdobící sáček. Klidně můžete krém rozmazat lžící po povrchu.
Tak jdeme na to!


Ingredience
- 2 hrnky špaldové mouky (480 g)
- 1/2 hrnku třtinového nebo kokosového cukru (120 g)
- 2 větší mrkve - nastrouhané
- 1 lžíce pomerančové kůry
- 1/2 hrnku pomerančové šťávy
- 1/4 hrnku jablečného pyré
- 1 lžíce skořice
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička zázvoru - koření
- 1/3 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 1 plechovka kokosového mléka
- špetka soli
Postup
- Předehřejeme si troubu na 175° a připravíme si plech na muffiny vyložený košíčky.
- V míse smícháme mouku, cukr, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu, muškátový oříšek, zázvor, pomerančovou kůru a skořici.
- Potom přidáme nastrouhanou mrkev, kokosový olej, jablečné pyré a pomerančovou šťávu a pořádně promícháme.
- Nakonec vmícháme oříšky a můžeme těstem naplnit připravené košíčky.
- Pečeme 25 - 30 minut.
- Mezitím si připravíme krém. Z lednice si vytáhneme kokosové mléko a vyndáme z plechovky tu ztuhlou část nahoře. Tekutý zbytek si můžeme schovat a použít na něco jiného.
- Vyšleháme krém v míse, přidáme vanilkový extrakt a můžeme i skořici. Jestli chcete můžete si krém ještě dosladit cukrem nebo javorovým sirupem.
- Zdobící sáček si naplníme krémem a ozdobíme s ním vychladlé cupcakes.
