Nejlepší ovesné sušenky

03.07.2020

Nejlepší veganské ovesné sušenky, které se rychle stanou vašim favoritem. Měkké uvnitř a křupavé z vrchu. Jsou pouze z ovesných vloček, mandlového másla, javorového sirupu a čokoládových kousků, které můžete nahradit rozinkami! Pro bezlepkovou verzi jednoduše použijte bezlepkové vločky. 

Domácí sušenky je to nejlepší, co můžete udělat. Máte tak přehled o všech ingrediencích a nemusíte se bát nějakých umělých sladil a přidaných látek. Já si je ráda dělám z větší dávky a jednoduše si je pak zamrazím. Mám tak potom zdravý dezert nebo svačinu po ruce, kdykoli mě honí mlsná. 

Ingredience

Na 7-8 sušenek

  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku ovesné mouky
  • 1/2 hrnku mandlového nebo jiného ořechového másla
  • 1/3 hrnku javorového sirupu
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1/4 hrnku nakrájené čokolády

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 175°C a připravíme si plech s pečícím papírem. 
  2. V míse si smícháme máslo a javorový sirup. Pak přidáme mouku (tu připravíme tak, že si ovesné vločky rozmixujeme v mixéru), ovesné vločky, jedlou sodu a sůl. Pořádně promícháme. Nakonec vmícháme čokoládové kousky. 
  3. Vytvarujeme z těsta kuličky a rozmístíme je rovnoměrně na plechu. Trošku je přimáčkneme do placky. 
  4. Dáme do trouby na 15-18 minut. 
  5. Necháme 10 minut vychladnout, a pak si je můžeme vychutnat se sklenicí mandlového mléka. 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky