Nejlepší ovesné sušenky
03.07.2020
Nejlepší veganské ovesné sušenky, které se rychle stanou vašim favoritem. Měkké uvnitř a křupavé z vrchu. Jsou pouze z ovesných vloček, mandlového másla, javorového sirupu a čokoládových kousků, které můžete nahradit rozinkami! Pro bezlepkovou verzi jednoduše použijte bezlepkové vločky.
Domácí sušenky je to nejlepší, co můžete udělat. Máte tak přehled o všech ingrediencích a nemusíte se bát nějakých umělých sladil a přidaných látek. Já si je ráda dělám z větší dávky a jednoduše si je pak zamrazím. Mám tak potom zdravý dezert nebo svačinu po ruce, kdykoli mě honí mlsná.
Ingredience
Na 7-8 sušenek
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 1/2 hrnku ovesné mouky
- 1/2 hrnku mandlového nebo jiného ořechového másla
- 1/3 hrnku javorového sirupu
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 1/4 hrnku nakrájené čokolády
Postup
- Předehřejeme si troubu na 175°C a připravíme si plech s pečícím papírem.
- V míse si smícháme máslo a javorový sirup. Pak přidáme mouku (tu připravíme tak, že si ovesné vločky rozmixujeme v mixéru), ovesné vločky, jedlou sodu a sůl. Pořádně promícháme. Nakonec vmícháme čokoládové kousky.
- Vytvarujeme z těsta kuličky a rozmístíme je rovnoměrně na plechu. Trošku je přimáčkneme do placky.
- Dáme do trouby na 15-18 minut.
- Necháme 10 minut vychladnout, a pak si je můžeme vychutnat se sklenicí mandlového mléka.