Nejlepší vegan palačinky
30.03.2020

Rychlý jednoduchý a hlavně výborný recept na klasické francouzské palačinky. Zaručeně tím oslníte všechny nevegany, kteří si myslí, že to jinak nejde. Zkrátka nepoznáte rozdíl.
Já osobně dávám přednost lívancům, ale musím říct, že kombinace čokolády a jahod byla luxusní.
Kypřící prášek pomůže těstu dodat více nadýchanosti, jelikož jsou bez vajíčka. Těsto nechte minimálně 30 minut odpočinout na teplém místě. Palačinky jsem dělala na palačinkovači, ale na přípravu vám bude stačit i pánvička (doporučuji nepřilnavou).


Ingredience
Na 6 - 8 palačinek
- 1 1/4 rostlinného mléka (300 ml)
- 1 hrnek hladké mouky (130 g)
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička cukru (třtinový, kokosový, stévie,..)
- špetka soli
- olej na pánev (kokosový, rostlinné máslo, rýžový)
Postup
- Všechny ingredience, kromě oleje, hodíme do mixéru (můžete i ručně, ale doporučuji mixér) a rozmixujeme na hladké těsto. Těsto necháme aspoň 30 minut odstát. Já jsem si ho připravila večer a nechala jsem ho přes noc v lednici, abych mohla ráno dělat rovnou palačinky.
- Rozehřejeme si pánvičku s trochou oleje, nalijeme na pánvičku těsto, abychom ji pokryli. A děláme zhruba 2 minutky z každé strany.
- Já jsem dovnitř dala čokoládovo-kokosové máslo, co jsem měla doma, pak jsem si ve vodní lázni rozpustila čokoládu, nakrájela jahody a posypala mandlemi. Super jsou, ale i s rostlinným jogurtem!