Nepečený vanilkový cheesecake
14.07.2020
Nadýchaný lehounký letní dezert, který si zamilujete. Je jednoduchý, zdravý a výborný! Jak jinak oslavovat léto a prázdniny, než těmito nepečenými osvěžujícími dortíky? Určitě tím neurazíte žádnou návštěvu a sami si pochutnáte.
Nezapomeňte si den předem namočit ořechy a dát kokosová mléka do lednice!
Tak pojďme na to!


Ingredience
Spodní vrstva
- 2 hrnky ovesných vloček
- špetka soli
- 1/4 hrnku kešu másla
- 3 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
Vanilková vrstva
- 1 1/2 hrnku kešu ořechů, namočených přes noc
- 2 lžíce kokosového oleje
- 3 plechovky kokosového mléka (použijeme jen horní ztuhlý krém)
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
Hrnek čerstvých jahod
Postup
- V mixéru rozmixujeme vločky se solí, pak přidáme kokosový olej, javorový sirup a kešu máslo. Znova promixujeme. Měli bychom dosáhnout směsi, která drží pohromadě.
- Formu o průměru 20 cm si vymažeme kokosovým olejem. Rukama do ní rovnoměrně rozprostřeme směs a dáme na chvíli do lednice.
- Mixér si opláchneme a rozmixujeme v něm kešu ořechy, dokud nemáme hladkou konzistenci. Pak přidáme kokosový olej, javorový sirup a vanilku.
- Nakonec dovnitř přidáme kokosový krém a pořádně promixujeme.
- Vanilkovou vrstvu nalijeme do formy na náš ztuhlý základ a dáme do lednice minimálně na 2 - 3 hodinky.
- Ozdobíme jahodami a máme hotovo.