Nepečený vanilkový cheesecake

14.07.2020

Nadýchaný lehounký letní dezert, který si zamilujete. Je jednoduchý, zdravý a výborný! Jak jinak oslavovat léto a prázdniny, než těmito nepečenými osvěžujícími dortíky? Určitě tím neurazíte žádnou návštěvu a sami si pochutnáte. 

Nezapomeňte si den předem namočit ořechy a dát kokosová mléka do lednice! 

Tak pojďme na to!

Ingredience

Spodní vrstva

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • špetka soli
  • 1/4 hrnku kešu másla
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu

Vanilková vrstva

  • 1 1/2 hrnku kešu ořechů, namočených přes noc
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3 plechovky kokosového mléka (použijeme jen horní ztuhlý krém)
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Hrnek čerstvých jahod

Postup

  1. V mixéru rozmixujeme vločky se solí, pak přidáme kokosový olej, javorový sirup a kešu máslo. Znova promixujeme. Měli bychom dosáhnout směsi, která drží pohromadě. 
  2. Formu o průměru 20 cm si vymažeme kokosovým olejem. Rukama do ní rovnoměrně rozprostřeme směs a dáme na chvíli do lednice.
  3. Mixér si opláchneme a rozmixujeme  v něm kešu ořechy, dokud nemáme hladkou konzistenci. Pak přidáme kokosový olej, javorový sirup a vanilku. 
  4. Nakonec dovnitř přidáme kokosový krém a pořádně promixujeme. 
  5. Vanilkovou vrstvu nalijeme do formy na náš ztuhlý základ a dáme do lednice minimálně na 2 - 3 hodinky. 
  6. Ozdobíme jahodami a máme hotovo. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky