Raw vegan karamelové řezy

09.07.2020

Výborný jednoduchý a zdravý letní dezert nebo svačinka. Tyhle řezy vám zaberou pár minutek a rozhodně si na nich pochutnáte. Jsou z pár ingrediencí - bez přidaných cukrů a jsou bezlepkové. 

Já je doslova miluji. Mám je na mrazáku, a kdykoli mě honí mlsná jednoduše po nich sáhnu, a tak mám zdravý dezert kdykoli po ruce. 

Ingredience

Spodní vrstva

  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1/3 hrnku strouhaného kokosu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3/4 hrnku datlové pasty nebo datlí

Karamel

  • 1/4 hrnku ořechového máslo, já jsem použila kešu
  • 1 hrnek datlové pasty nebo datlí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce mandlového mléka

Čokoláda

  • 100 g hořké čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje

Postup

  1. Pokud budete používat datle, je lepší, když je na chvilku namočíte do horké vody, aby změkly. 
  2. V mixéru si promixujeme mouku s kokosem. Pak přidáme kokosový olej a datlovou pastu. Měli bychom dosáhnout hmoty, která drží pohromadě. Když tak ještě přidáme olej nebo datle. 
  3. Menší formu si vyložíme pečícím papírem a rukama do ní rovnoměrně rozprostřeme směs. Dáme do mrazáku. 
  4. Opláchneme si mixér a připravíme si karamel. V mixéru si rozmixujeme datlovou pastu, kešu máslo, mandlové mléko a vanilkový extrakt. 
  5. Vytáhneme si náš základ z mrazáku a rovnoměrně na něj rozetřeme karamelovou vrstvu a vrátíme zpátky do mrazáku, aby nám vše ztuhlo. 
  6. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem, necháme vychladnout. Pak řez polijeme čokoládou a necháme opět ztuhnout. 
  7. Rozkrájíme a máme hotovo. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky