Raw vegan karamelové řezy
09.07.2020
Výborný jednoduchý a zdravý letní dezert nebo svačinka. Tyhle řezy vám zaberou pár minutek a rozhodně si na nich pochutnáte. Jsou z pár ingrediencí - bez přidaných cukrů a jsou bezlepkové.
Já je doslova miluji. Mám je na mrazáku, a kdykoli mě honí mlsná jednoduše po nich sáhnu, a tak mám zdravý dezert kdykoli po ruce.


Ingredience
Spodní vrstva
- 1/2 hrnku pohankové mouky
- 1/3 hrnku strouhaného kokosu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 3/4 hrnku datlové pasty nebo datlí
Karamel
- 1/4 hrnku ořechového máslo, já jsem použila kešu
- 1 hrnek datlové pasty nebo datlí
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce mandlového mléka
Čokoláda
- 100 g hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
Postup
- Pokud budete používat datle, je lepší, když je na chvilku namočíte do horké vody, aby změkly.
- V mixéru si promixujeme mouku s kokosem. Pak přidáme kokosový olej a datlovou pastu. Měli bychom dosáhnout hmoty, která drží pohromadě. Když tak ještě přidáme olej nebo datle.
- Menší formu si vyložíme pečícím papírem a rukama do ní rovnoměrně rozprostřeme směs. Dáme do mrazáku.
- Opláchneme si mixér a připravíme si karamel. V mixéru si rozmixujeme datlovou pastu, kešu máslo, mandlové mléko a vanilkový extrakt.
- Vytáhneme si náš základ z mrazáku a rovnoměrně na něj rozetřeme karamelovou vrstvu a vrátíme zpátky do mrazáku, aby nám vše ztuhlo.
- Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem, necháme vychladnout. Pak řez polijeme čokoládou a necháme opět ztuhnout.
- Rozkrájíme a máme hotovo.
