Salátová mísa s hasselback bramborami
21.07.2020

Hledáte nový způsob přípravy brambor? Tyhle ultra křupavé hasselback brambory jsou přesně to, co potřebujete! Hasselback brambory nesou název po taverně Hasselbacken ve Švédsku. Jejich příprava spočívá v tom, že se brambory nakrojí na tenké proužky po celé délce a dají se péct do trouby. Oblíbené jsou s různými pesty, česnekem nebo jenom kořením.
Skvěle se hodí do salátových misek nebo buddha bowls. Jsou krásně křupavé na okrajích a měkké vevnitř.
Můžete k nim vybrat jakoukoli zeleninu a zdroj bílkovin, které máte po ruce. V mé misce je: baby špenát, cherry rajčata, okurka, cizrna, hasselback brambory, humus a dýňová semínka.
Ingredience
Na 1 porci
- 3 brambory
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- 100 g cizrny
- hrst salátu
- oblíbená zelenina
- hummus
- dýňová nebo jiná oblíbená semínka
Postup
- Předehřejte si troubu na 220°C a připravte si plech s pečícím papírem.
- Brambory do poloviny nakrojte na tenké proužky. Pokapejte olejem, posypte, solí, pepřem a pečte v troubě asi 40-60 minut.
- Mezitím si nakrájejte zeleninu.
- Do servírovací mísy dejte salát, brambory, zeleninu, humus a posypte semínky.
