Salátová mísa s hasselback bramborami

21.07.2020

Hledáte nový způsob přípravy brambor? Tyhle ultra křupavé hasselback brambory jsou přesně to, co potřebujete! Hasselback brambory nesou název po taverně Hasselbacken ve Švédsku. Jejich příprava spočívá v tom, že se brambory nakrojí na tenké proužky po celé délce a dají se péct do trouby. Oblíbené jsou s různými pesty, česnekem nebo jenom kořením. 

Skvěle se hodí do salátových misek nebo buddha bowls. Jsou krásně křupavé na okrajích a měkké vevnitř.  

Můžete k nim vybrat jakoukoli zeleninu a zdroj bílkovin, které máte po ruce. V mé misce je: baby špenát, cherry rajčata, okurka, cizrna, hasselback brambory, humus a dýňová semínka. 

Ingredience

Na 1 porci

  • 3 brambory
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 100 g cizrny
  • hrst salátu
  • oblíbená zelenina
  • hummus
  • dýňová nebo jiná oblíbená semínka

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 220°C a připravte si plech s pečícím papírem. 
  2. Brambory do poloviny nakrojte na tenké proužky. Pokapejte olejem,  posypte, solí, pepřem a pečte v troubě asi 40-60 minut.
  3. Mezitím si nakrájejte zeleninu. 
  4. Do servírovací mísy dejte salát, brambory, zeleninu, humus a posypte semínky. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky