Tradiční linecké cukroví
22.02.2020
Trošku pozdě, ale přece, přidávám recept na tradiční linecké cukroví. Moje babička se vždycky diví, jak dokážu něco upéct bez vajíčka. Ale můžu vás ujistit, že to jde i bez něj. Recept je jednoduchý a nijak zvlášť se neliší od toho klasického a už vůbec né chutí. Rozdíl ani nepoznáte.
Tak doufám, že ještě stihnete něco udělat a přeji Vám krásné svátky.


Ingredience
Na 2 plechy
- 1 hrnek hladké mouky (cca 250g)
- 60g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 160 g rostlinného másla
- 1 lžíce vanilkového pudingu (Alpro)
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- trochu kůry a šťávy z citrónu
- marmeláda
Postup
- Nejprve smícháme mouku se škrobem. Potom do mísy naházíme zbytek ingradiencí (je dobré si máslo vytáhnout z lednice dřív, aby trochu povolilo) a vypracujeme, hněteme dokud nemáme dkokonale hladké těsto.
- Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejlépe přes noc odležet.
- Těsto vyválíme a vykrájíme do něj jednotlivé tvary. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160° asi 13 - 15 minut.
