Vánoční perníčky

22.02.2020

Pokud jste taky takoví milovníci perníčků jako já, tak vás tenhle recept nezklame. Jsou krásně měkké a voňavé. Recept je jednoduchý jako vždy. Akorát třtinová melasa má trošku výraznější chuť, takže jestli vám tolik nechutná, můžete jí trochu ubrat. Jinak ji seženete ve zdravé výživě.

Ingredience

  • 1 lžíce rozemletých lněných semínek + 3 lžíce teplé vody
  • 1/2 hrnku rostlinného másla (120g)
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1/2 hrnku melasy
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 1/3 hrnku hladké mouky (560g) +  na válení těsta
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 1/2 lžičky perníkového koření
  • 1/4 lžičky soli

Na polevu

  • 2 lžíce rostlinného másla
  • 1 hrnek moučkového cukru (prosetý přes sítko)
  • 1 - 2 lžíce mandlového mléka

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 175°. 
  2. V misce smícháme semínka s teplou vodou a necháme 5 minut odležet.
  3. Ve větší míse mixujeme povolené máslo, cukr, melasu, jablečný ocet, vanilku a lněná semínka s vodou.
  4. Přimícháme mouku, sodu, koření. Pořádně promícháme.
  5. Těsto pořádně vyhněteme, zabalíme do potravinářské fólie a dáme minimálně na hodinu odpočinout do lednice (nejlepší je nechat přes noc).
  6. Na pomoučněné ploše si vyválíme tenkou placku (perníčky se v troubě hodně nafouknou) a vykrájíme do ní perníčky. Naskládáme je na pečící papír a dáme do trouby na 10 minut.
  7. Ingredience na polevu smícháme a můžeme zdobit.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky