Vegan boloňské těstoviny
22.02.2020

Klasické těstoviny s boloňskou omáčkou! Pokud jste si mysleli, že když se stanete vegany, už si nikdy nepochutnáte na boloňských těstovinách, tak jste se mýlili. Mám tu pro Vás recept na vegan verzi, která je naprosto skvělá a navíc vážně chutná jako boloňská omáčka. Maso zde "imituje" červené čočka, takže je jídlo plné bílkovin, rychle uvařené a výborné.
Tak pojďme na to!
Ingredience
Na 4 porce
- balení těstovin
- 120g červené čočky
- 2 mrkve, nastrouhané
- 2 plechovky rajčat
- sušená rajčata naložená v oleji (cca 8 kousků), nakrájené na malé kousky
- 1 cibule
- 2 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžička kokosového cukru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky oregána
- 2 lžičky sušené bazalky
- sůl a pepř
Postup
- Uvaříme si čočku.
- Potom si ve větší pánvičce rozehřejeme olivový olej a a orestujeme cibuli s česnekem. Zeslabíme plamen a přidáme mrkev, čočku, sušená rajčata a vaříme pár minut. Na konec přidáme pastu, plechovky rajčat, kokosový cukr a koření. Přivedeme k varu, a pak na zeslabeném plameni vaříme asi 15 minut.
- Mezitím si uvaříme těstoviny.
- Můžeme servírovat, já jsem ještě posypala lahůdkovým droždím.
