Vegan cookies

03.07.2020

Nejlepší vegan cookies, z vrchu křupavé a vevnitř měkké a vláčné. Čerstvě vytažené z trouby a namočené do mandlového mléka jsou prostě boží. 

Určitě je běžte vyzkoušet! 

Ingredience

Na cca 15 sušenek
  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku rostlinného másla
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1/3 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 3/4 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce mletých lněných semínek
  • 3 lžíce vody
  • špetka soli
  • 1 lžičky vanilkového extraktu
  • 100g nakrájené kvalitní čokolády

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 175°C a připravíme si 2 plechy s pečícím papírem. 
  2. V malé misce si smícháme mletá lněná semínka a vodu a dáme bokem. Měl by nám vzniknout takový gel. 
  3. Mezitím si ve velké míse rozmixujeme změklé máslo dohladka ručním mixérem. Pak přidáme cukr a znovu mixujeme, asi 1 minutu. Pak přidáme gel z lněných semínek a vanilkový extrakt a pořádně promícháme. 
  4. V další míse si přes sítko prosejeme mouku a přidáme k ní sůl (já ji dala nahoru), sodu a kypřící prášek. Polovinu směsi přidáme k máslu a cukru a promícháme. Přidáme zbytek a mícháme dokud se vše krásně nespojí v těsto. Nakonec přidáme kousky čokolády.
  5. Z těsta vytvarujeme asi 15 kuliček, záleží, jak chcete sušenky velké. A dáme do trouby na 8 minut. Pak je vytáhneme a párkrát klepneme plechem o stůl. Těsto se krásně roztáhne a čokoláda rozteče. Vrátíme je do trouby asi na 3 minuty a znova vytáhneme a poklepeme. Pak už jsem je nechala dodělat dozlatova zhruba další 3 minutky. 
  6. Necháme asi 15 minut vychladnout. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky