Vegan mramorová bábovka
27.04.2020
O víkendu jsem dostala chuť na bábovku a jelikož se mi povedla, tak jsem pro vás sepsala recept. Ze začátku to totiž moc nadějně nevypadalo. Když jsem dávala těsto do formy, tak jsem zjistila, že je moc velká. Množství těsta jsem měla spíše na menší bábovku. Takže jsem si řekla, že ho udělám ještě jednou, aby byla bábovka hezká a velká. Jenomže mi došly banány, tak jsem druhou várku musela udělat s lněnými semínky. Takže byla každá várka trochu jiná, ale i tak byla bábovka výborná.
Do receptu vám napíšu množství jaké jsou použila na obě várky, ale pokud máte formu menší, udělejte těsto klidně z poloviční dávky.


Ingredience
- 4 hrnky polohrubé nebo špaldové mouky
- 1 hrnek cukru (kokosový, třtinový, krupice)
- 2 lžíce prášku do pečiva
- 2 zralé banány
- 1/2 hrnku oleje (použila jsem rýžový)
- 2 hrnky rostlinného mléka
- 1/4 hrnku kakaa
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180°C.
- Ve větší míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva.
- V další míse si vidličkou rozmačkáme banány a přidáme k nim olej a mléko. Vzniklou směs jsem nalijeme k mouce a pořádně promícháme.
- Oddělíme si 1/3 těsta a obarvíme ji kakaem.
- Teď už jen na střídačku lijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pak párkrát do těsta zajedeme nožem, abychom vytvořili mramorový efekt.
- Pečeme asi 45-50 minut. Kontrolujeme špejlí.
- Necháme pár minut zchladnout a za tepla vyklopíme.
