Křupavé americké brambory

08.06.2020

Pečené křupavé brambory jsou jídlo, které snad miluje každý! Měkké uvnitř a křupavé zvenku, tyhle americké brambory jsou zdravější verzí hranolek, které si můžete udělat z pohodlí domova a pochutnáte si úplně stejně. Jsou výborné i jen se solí a pepřem, ale ráda si s kořením občas vyhraju a přidám třeba česnek nebo oregano. Dělají skvělý doprovod k burgerům, sandwichům nebo salátům. 

Co k nim? 

Ingredience

Na 2 porce

  • 4-5 větších brambor
  • 2 lžíce oleje
  • sůl 
  • pepř
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička papriky


Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 205°C a připravíme si plech s pečícím papírem. 
  2. Brambory pořádně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme do mísy se studenou vodou a necháme namočené minimálně 15-20 minut. 
  3. V misce si smícháme koření, přidáme olej a promícháme. 
  4. Brambory usušíme a dáme na plech. Polijeme směsí s olejem a kořením, promícháme a rovnoměrně poskládáme na plechu. 
  5. Dáme do trouby na 30 minut, pak brambory otočíme a dáme zpátky na 20-25 minut. Kontrolujte, ať se nepřipálí. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky