Křupavé americké brambory
08.06.2020

Pečené křupavé brambory jsou jídlo, které snad miluje každý! Měkké uvnitř a křupavé zvenku, tyhle americké brambory jsou zdravější verzí hranolek, které si můžete udělat z pohodlí domova a pochutnáte si úplně stejně. Jsou výborné i jen se solí a pepřem, ale ráda si s kořením občas vyhraju a přidám třeba česnek nebo oregano. Dělají skvělý doprovod k burgerům, sandwichům nebo salátům.
Co k nim?
Ingredience
Na 2 porce
- 4-5 větších brambor
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička oregana
- 1 lžička papriky
Postup
- Předehřejeme si troubu na 205°C a připravíme si plech s pečícím papírem.
- Brambory pořádně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme do mísy se studenou vodou a necháme namočené minimálně 15-20 minut.
- V misce si smícháme koření, přidáme olej a promícháme.
- Brambory usušíme a dáme na plech. Polijeme směsí s olejem a kořením, promícháme a rovnoměrně poskládáme na plechu.
- Dáme do trouby na 30 minut, pak brambory otočíme a dáme zpátky na 20-25 minut. Kontrolujte, ať se nepřipálí.
