Květáková "rýže"

22.02.2020

Květáková rýže je skvělá jako low - carb náhrada za rýži. Já osobně nejsem zastáncem nějakého vynechávání nebo omezování některých z makroživin. Jakou jsou bílkoviny, sacharidy a tuky. Ale ráda do svého jídelníčku občas zařadím něco nového a trošku jiného, abych ho ještě více zpestřila. Tentokrát jsem si pro Vás vybrala tuhle skvělou květákovou rýži, kterou stejně jako rýži normální můžete udělat na milion způsobů. Jako přílohu ji mám ráda třeba ke kari. Ráda si z ní dělám i něco na způsob rizota nebo smažené rýže 

Tohle je recept na základní rýži. Vy si ji však můžete hned vylepšit. Třeba si ji můžete udělat na česneku a cibulce, vyhrát si z kořením ( výborná je kurkuma nebo nějaká italská směs) nebo přidat sójovou omáčku.

V lednici vydrží až 4 dny, déle bych ji nenechávala, takže pokud si také připravujete jídlo na týden dopředu, tak je určitě rychlou záchranou. A každý den s ní můžete vykouzlit něco jiného. 


Ingredience

Na 4 porce

  • větší květák
  • sůl 
  • pepř
  • rýžový olej (nebo jiný na orestování)

Postup

  1. Květák si nakrájíme, omyjeme a vysušíme. Kousky květáku rozmixujeme v mixéru, ale pouze pulzujeme (nechceme to úplně dohladka).
  2. Rozehřejeme si na pánvi olej a začneme na mírném plameni restovat. Může i na chvíli přidělat pokličkou, aby se nám lépe vypařila voda. Ochutíme kořením. Květák restujeme zhruba 5 - 10 minut, záleží na vaší chuti. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky