Naan bread

05.05.2020

Nejlepší a super jednoduchý veganský naan bread. Měkký a plný skvělých chutí! Perfektní doprovod indického kari nebo čočkového dahlu. Ale je výborný i jen tak samostatně. 

U nás doma je Indická kuchyně velmi v oblibě. A co by to bylo za pořádné indické jídlo bez naan chleba? Když si ho můžeme jednoduše udělat sami, není důvod proč to nezkusit! 

Určitě ho vyzkoušejte s česnekem! Jednoduše smícháte olivový olej a česnek a potřete tím hotové placky. Pozvednete tím celé jídlo ještě na vyšší úroveň. 

Ingredience

  • 3 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1/3 hrnku rostlinného jogurtu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek horké vody
  • 2 lžičky kokosového cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky česneku
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • na potření - smíchaný olivový olej s petrželkou a česnekem

Postup

  1. Ve větší míse smícháme horkou vodu, kokosový cukr a droždí a necháme asi 10 minut droždí aktivovat.
  2. Potom přidáme jogurt, olej, sůl, petržel a česnek a promícháme.
  3. Nakonec vmícháme 2 a 1/2 hrnku mouky.
  4. Zbytek mouky si dáme na pracovní plochu a začneme s hnětením - asi tři minuty, dokud nebude těsto pořádně prohnětené. Vytřeme si mísu olejem a těsto dáme do ní a přikryjeme utěrkou. Necháme na teplém místě asi 45 - 50 minut.
  5. Těsto si rozdělíme na 8 kousků a vyválíme na tenké placky, protože je budeme dělat na pánvi, tak aby se uvnitř pořádně udělaly.
  6. Rozehřejeme si nepřilnavou pánev, ale bez oleje, jen na sucho. A postupně začneme dělat placky. Jakmile se vytvoří bubliny, můžeme placku otočit a dodělat z druhé strany. Nakonec si placky můžeme potřít směsí z olivového oleje.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky