Naan bread
05.05.2020

Nejlepší a super jednoduchý veganský naan bread. Měkký a plný skvělých chutí! Perfektní doprovod indického kari nebo čočkového dahlu. Ale je výborný i jen tak samostatně.
U nás doma je Indická kuchyně velmi v oblibě. A co by to bylo za pořádné indické jídlo bez naan chleba? Když si ho můžeme jednoduše udělat sami, není důvod proč to nezkusit!
Určitě ho vyzkoušejte s česnekem! Jednoduše smícháte olivový olej a česnek a potřete tím hotové placky. Pozvednete tím celé jídlo ještě na vyšší úroveň.
Ingredience
- 3 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí
- 1/3 hrnku rostlinného jogurtu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 hrnek horké vody
- 2 lžičky kokosového cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžičky česneku
- 1 lžíce sušené petrželky
- na potření - smíchaný olivový olej s petrželkou a česnekem
Postup
- Ve větší míse smícháme horkou vodu, kokosový cukr a droždí a necháme asi 10 minut droždí aktivovat.
- Potom přidáme jogurt, olej, sůl, petržel a česnek a promícháme.
- Nakonec vmícháme 2 a 1/2 hrnku mouky.
- Zbytek mouky si dáme na pracovní plochu a začneme s hnětením - asi tři minuty, dokud nebude těsto pořádně prohnětené. Vytřeme si mísu olejem a těsto dáme do ní a přikryjeme utěrkou. Necháme na teplém místě asi 45 - 50 minut.
- Těsto si rozdělíme na 8 kousků a vyválíme na tenké placky, protože je budeme dělat na pánvi, tak aby se uvnitř pořádně udělaly.
- Rozehřejeme si nepřilnavou pánev, ale bez oleje, jen na sucho. A postupně začneme dělat placky. Jakmile se vytvoří bubliny, můžeme placku otočit a dodělat z druhé strany. Nakonec si placky můžeme potřít směsí z olivového oleje.