Nejlepší vegan burger

07.03.2020

Během týdne na taková jídla nemám tolik času, takže jednou za čas si o víkendu dopřejeme na oběd burger. I když nikdo z mé rodiny není vegan, vždycky si všichni pochutnají. 

Teď tu pro Vás mám recept na jeden z mých nejoblíbenějších a bílkovinami nabitý burger z červených fazolí. Ráda, ale recepty střídám a super je i varianty z červené čočky

Do hotových burgerů už pak můžete naskládat vše, co máte rádi. Já jsem použila vegan sýr a majonézu,baby špenát a okurku. Může ale klidně přidat rajče, cibuli, jiný salát nebo použit humus místo majonézy. Záleží úplně na Vás. 

Ingredience

Na 5 - 6 burgerů

  • 2 plechovky červených fazolí
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená cibule 
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • pepř
  • sůl
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 4 lžíce olivového oleje + olej na pánev
  • 2 lžíce vody
  • 4 lžíce pomletých lněných semínek¨
  • 1/2 hrnku strouhanky

Co dáte dovnitř už záleží na Vás

  • nějaké pečivo
  • vegan sýr
  • cibule
  • okurka
  • rajče
  • vegan majonéza nebo humus
  • salát


Postup

  1. Česnek s nakrájenou cibulí hodíme do mixéru a rozmixujeme úplně na jemno (zkoušela jsem to dělat i tyčovým mixérem a šlo to dobře). 
  2. Přidáme vločky, strouhanku, lněné semínko, vlašské ořechy a koření. Znovu rozmixujeme, ale můžou tam zůstat i kusy.
  3. Nakonec přidáme fazole, olej a vodu. A trošku promixujeme, aby se směs jen promíchala, ale nestala se z ní pasta. Necháme odpočinout 10 minut.
  4. Rozehřejeme si trošku oleje na pánvi a z připravené směsi si vytvarujeme placky. Restujeme zhruba 5 minut z každé strany. Servírujeme s opečeným pečivem, majonézou a oblíbenou zeleninou a vegan sýrem. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky