Nejlepší vegan burger
07.03.2020
Během týdne na taková jídla nemám tolik času, takže jednou za čas si o víkendu dopřejeme na oběd burger. I když nikdo z mé rodiny není vegan, vždycky si všichni pochutnají.
Teď tu pro Vás mám recept na jeden z mých nejoblíbenějších a bílkovinami nabitý burger z červených fazolí. Ráda, ale recepty střídám a super je i varianty z červené čočky.
Do hotových burgerů už pak můžete naskládat vše, co máte rádi. Já jsem použila vegan sýr a majonézu,baby špenát a okurku. Může ale klidně přidat rajče, cibuli, jiný salát nebo použit humus místo majonézy. Záleží úplně na Vás.


Ingredience
Na 5 - 6 burgerů
- 2 plechovky červených fazolí
- 3 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- pepř
- sůl
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- 4 lžíce olivového oleje + olej na pánev
- 2 lžíce vody
- 4 lžíce pomletých lněných semínek¨
- 1/2 hrnku strouhanky
Co dáte dovnitř už záleží na Vás
- nějaké pečivo
- vegan sýr
- cibule
- okurka
- rajče
- vegan majonéza nebo humus
- salát
Postup
- Česnek s nakrájenou cibulí hodíme do mixéru a rozmixujeme úplně na jemno (zkoušela jsem to dělat i tyčovým mixérem a šlo to dobře).
- Přidáme vločky, strouhanku, lněné semínko, vlašské ořechy a koření. Znovu rozmixujeme, ale můžou tam zůstat i kusy.
- Nakonec přidáme fazole, olej a vodu. A trošku promixujeme, aby se směs jen promíchala, ale nestala se z ní pasta. Necháme odpočinout 10 minut.
- Rozehřejeme si trošku oleje na pánvi a z připravené směsi si vytvarujeme placky. Restujeme zhruba 5 minut z každé strany. Servírujeme s opečeným pečivem, majonézou a oblíbenou zeleninou a vegan sýrem.