Nejlepší veganská vánočka

24.12.2019

Nejlepší poctivá kynutá veganská vánočka. Recept je jednoduchý a krásně vám provoní celý byt. A dodá zbytek vánoční nálady.

Tak pojďme na to!

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 100g javorového sirupu
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 100g rozinek namočených ve 2 lžicích rumu
  • 250ml mandlového mléka
  • 75g rozpuštěného rostlinného másla (ne horké)
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Smícháme mouku s droždím a pořádně promícháme.
  2. Pak přidáme ostatní ingredience a hněteme dokud není těsto hladké. Nelekejte se, když bude těsto trošku lepit.
  3. Dáme do mísy, zasypeme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme 1 - 2 hodiny kynout na teple.
  4. Potom těsto znova prohněteme a vyválíme si těsto na pásky, podle toho z kolika chceme vánočku uplést. Já jsem ji udělala ze 4. Necháme na plechu znova kynout asi 30 minut.
  5. Troubu předehřejeme na 190°. Vánočku potřeme mandlovým mlékem a posypeme mandlemi. Dáme péct na 30 minut.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky