Ovesná kaše s pečenými jablky
19.10.2019
Mám tu dalši recept na krémovou ovesnou kaši! Tentokrát více podzimní se spoustou skořice a jablky.
Doufám, že i vám zpříjemní víkendové ráno, tak jako mně.


Ingredince
Na 1 porci
- 1/2 hrnku ovesných vloček (50 g)
- hrnek rostlinného mléka nebo vody (100 ml)
- 1 větší jablko
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžíce rostlinného másla
- 2 lžíce javorového sirupu
- ořechy
Postup
- Vočky s mlékem přivedeme v kastrólku k varu chvíli mícháme a pak zeslabíme. Vaříme dokud nebude tekutina vsáknutá do vloček a kaše nebude krásně krémová.
- Mezitím si oloupeme a nakrájíme jablko.
- Rozpustíme si máslo na menší pánvičce a přidáme skořici a kardamom, promícháme. Potom přidáme jablka s javorovým sirupem a mícháme, aby se nepřipálila. Můžeme přidat i trošku vody.
- Nakonec kaši přendáme do misky, polijeme jablky a případně posypeme ořechy.
