Ovesná kaše s pečenými jablky

19.10.2019

Mám tu dalši recept na krémovou ovesnou kaši! Tentokrát více podzimní se spoustou skořice a jablky.

Doufám, že i vám zpříjemní víkendové ráno, tak jako mně.

Ingredince

Na 1 porci
  • 1/2 hrnku ovesných vloček (50 g)
  • hrnek rostlinného mléka nebo vody (100 ml)
  • 1 větší jablko
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička kardamomu
  • 1 lžíce rostlinného másla
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • ořechy 

Postup

  1. Vočky s mlékem přivedeme v kastrólku k varu chvíli mícháme a pak zeslabíme. Vaříme dokud nebude tekutina vsáknutá do vloček a kaše nebude krásně krémová.
  2. Mezitím si oloupeme a nakrájíme jablko.
  3. Rozpustíme si máslo na menší pánvičce a přidáme skořici a kardamom, promícháme. Potom přidáme jablka s javorovým sirupem a mícháme, aby se nepřipálila. Můžeme přidat i trošku vody.
  4. Nakonec kaši přendáme do misky, polijeme jablky a případně posypeme ořechy.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky