Ovesné lívance

24.06.2020

Super jednoduchý a zdravý recept na skvělé a nadýchané vegan lívance. Hotové za pár minut s pár jednoduchých ingrediencí. Díky vločkám vás zasytí na celé dopoledne, protože jsou plné vlákniny. 

Přidala jsem samozřejmě i mouku, v mém případě to byla špaldová, ale záleží z cela na vás jakou mouku použijete. 

Pak už stačí jen přidat vaše oblíbené ovoce, javorový sirup nebo rostlinný jogurt a výborná snídaně je na světě. Zbytek lívanců si klidně můžete zmrazit, a pak je jen hodit do tousťáku a výsledek bude úplně stejný. 

Další recepty na lívance:

Ingredience

Na 5-6 lívanců

  • 1 lžíce rozmixovaných lněných semínek
  • 3 lžíce vody
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
  • olej na smažení

Postup

  1. V misce si smícháme rozmixovaná semínka a vodu. Dáme stranou. 
  2. V mixéru rozmixujeme vločky na mouku, a pak přidáme, sůl, mouku a prášek do pečiva. 
  3. Mléko, javorový sirup, olej a směs semínek s vodou si smícháme v míse a následně přidáme do mixéru ke zbytku ingrediencí. Promixujeme. 
  4. Na nepřilnavé pánvi si rozpustíme trochu oleje a začneme smažit lívance. Dobu, kdy máte lívanec otočit, poznáte podle bublinek na horní straně. 
  5. Přidáme své oblíbené ovoce, javorový sirup, rostlinný jogurt nebo ořechové máslo a máme hotovo!
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky