Ovesné lívance
24.06.2020

Super jednoduchý a zdravý recept na skvělé a nadýchané vegan lívance. Hotové za pár minut s pár jednoduchých ingrediencí. Díky vločkám vás zasytí na celé dopoledne, protože jsou plné vlákniny.
Přidala jsem samozřejmě i mouku, v mém případě to byla špaldová, ale záleží z cela na vás jakou mouku použijete.
Pak už stačí jen přidat vaše oblíbené ovoce, javorový sirup nebo rostlinný jogurt a výborná snídaně je na světě. Zbytek lívanců si klidně můžete zmrazit, a pak je jen hodit do tousťáku a výsledek bude úplně stejný.
Další recepty na lívance:
Ingredience
Na 5-6 lívanců
- 1 lžíce rozmixovaných lněných semínek
- 3 lžíce vody
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/2 hrnku mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
- olej na smažení
Postup
- V misce si smícháme rozmixovaná semínka a vodu. Dáme stranou.
- V mixéru rozmixujeme vločky na mouku, a pak přidáme, sůl, mouku a prášek do pečiva.
- Mléko, javorový sirup, olej a směs semínek s vodou si smícháme v míse a následně přidáme do mixéru ke zbytku ingrediencí. Promixujeme.
- Na nepřilnavé pánvi si rozpustíme trochu oleje a začneme smažit lívance. Dobu, kdy máte lívanec otočit, poznáte podle bublinek na horní straně.
- Přidáme své oblíbené ovoce, javorový sirup, rostlinný jogurt nebo ořechové máslo a máme hotovo!