Pečená dýňová polévka

18.09.2019

Jak jinak přivítat blížící se podzim, než dýňovou polévkou.  Nejen, že má dýně Hokaido, ze které je i tato polévka, skvělou chuť a nízký obsah kalorií, tak má hlavně pozitivní  zdravotní účinky. Například je doporučována pro své protirakovinné účinky, dále jako prevence proti nemocem ledvin, močových cest, pomáhá pročistit organismus, napomáhá trávení, snižuje tlak, a spousta dalších...

Proto si tuto krémovou polévku ze samé zeleniny, s troškou sójové smetany, hned zamilujete. Já jsem použila smetanu z dm drogérie (obrázek), ale můžete použít jinou třeba od Alpra z Alberta. Na dozdobení jsem použila dýňová semínka, která mají vysoký obsah hořčíku, omega 3 a omega 6 masných nenasycených kyselin. Navíc vás krásně zahřeje během chladných a deštivých podzimních dnů. 

Ingredience

Na 5 - 6 porcí 

  • dýně Hokaido
  • 1 větší cibule
  • 3 mrkve
  • 1 větší brambor
  • lžička kari koření
  • lžička kurkumy
  • sůl
  • olivový olej
  • 1/4 hrnku vody
  • 120 - 150 ml rostlinné smetany

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 200°. Nakrájenou zeleninu, promícháme s olejem a kořením a dáme do vyhřáté trouby na 45 minut.
  2. Opečenou zeleninu dáme do mixéru, zalijeme trochou vody (podle konzistence) a rozmixujeme. Dochutíme solí podle sebe.
  3. Přendáme do kastrólu a zahustíme smetanou.
  4. Přivedeme k varu, po minutě odstavíme z plamene a polévka je na světě.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky