Plněné papriky
14.03.2020
Další super jednoduchý recept na večeři nebo oběd pro celou rodinu.
Papriky jsem naplnila quinou, rajčatovou směsí s cizrnou a olivami. Chutě se sklvěle doplňují a grilovaná paprika tomu dodává krásně sladkou chuť. Nejdřív jsem udělala papriky v troubě , pak jsem je naplnila směsí a nakonec jsem je dala ještě na chvíli zapéct (to už ale není nutné).
Klidně si s náplní můžete příště vyhrát a vymyslet si nové variace, aby Vás recept neomrzel.


Ingredience
- 4 červené papriky
- 130g quinoi
- 1 plechovka rajčat
- 1 plechovka cizrny
- 4 stroužky česneku
- 1/2 hrnku vody
- 1 cibule
- černé olivy
- 2 lžíce rajčatové pasty
- italské bylinky
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180°.
- Papriky rozkrojíme na půl a očistíme od semínek. Dáme je na plech a pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- Mezitím si dáme vařit cizrnu.
- Rozehřejeme si větší pánev s olejem a orestujeme na ní cibulku. Pak přidáme na jemno nakrájený česnek.
- Jako další přidáme vodu, cizrnu, plechovku rajčat a rajčatovou pastu. Necháme vařit asi 15 minut.
- Nakonec přidáme olivy, koření a uvařenou cizrnu.
- Naplníme směsí upečené papriky a můžeme podávat.
