Salát s quinoou, pomerančem a brusinkami
23.12.2019

Tenhle salát je skvělý na podzimní nebo zimní období a přitom je lehký a osvěžující. Pokud si chcete mezi svátky trochu odpočinout od těžkých a velkých jídel nebo se vám nechcete vařit, tak je tenhle salát skvělou volbou. Hotový je do dvaceti minut.
Já osobně mám v salátech ráda kombinaci sladkých a slaných věcí. Proto jsem do salátu přidala pomeranč a brusinky, ketré ho oživí a dodají mu neobyčejnou chuť. Klidně můžete pomeranče nahradit mandarinkami.
Ingredience
Na 4 porce
- balíček quinoi
- 1 plechovka cizrny
- 1 červená cibule
- hrst rukoly nebo polníčku
- pomerenč
- větší hrst brusineky (sušené)
Na zálivku
- 1/4 hrnku jablečného octa (cca 60ml)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- šťáva z jednoho pomerenče
- sůl a pepř
Postup
- Uvaříme si quinou. Do kastrólku si dáme quinou a dvojnásobné množství vody. Přivedeme k varu a poté zeslabíme a přikryjeme pokličkou. Vaříme dokud se všechna voda nevsákne.
- Připravíme si zálivku. V misce smícháme všechny ingredience (česnek prolisujeme)
- Ve velké míse smícháme cizrnu, quinou, rukolu, cibuli, brusinky a pomeranč. Nakonec zalijeme zálivkou.
