Skořicové rolky

17.03.2020

Další super způsob, jak si zkrátit čas v karanténě, je si něco dobrého upéct nebo uvařit. Jelikož jste si všichni určitě udělali zásoby mouky, že teď vlastně nevíte, co s tím, připravila jsem si dnes pro Vás recept na výborné a voňavé skořicové rolky. 

Jestli jste taky tým sladkých snídaní a dezertování po obědě, tak se do skořicových šneků určitě zamilujete. Pokud jste je ještě nezkoušeli ani doma ani v nějaké kavárně, tak právě teď nastal ten nejlepší čas. 

Ingredience

Na rolky
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 1/4 lžičky sušeného droždí
  • 1 hrnek rostlinného mléka, zahřáté
  • 3 lžíce kokosového oleje, rozpuštěný, ale ne horký
  • 1/4 hrnku cukru

Na náplň

  • 2 lžíce kokosové oleje, rozpuštěného, ne horkého
  • 1/4 hrnku kokosového cukru a skořice podle chuti
  • nebo 2 sáčky skořicového cukru

Na polevu

  • cukr moučka
  • rostlinné mléko

Postup

  1. Do zahřátého mléka nasypeme sušené droždí. Promícháme a necháme asi 15 minut aktivovat. Potom přidáme kokosový olej. 
  2. V další míse si smícháme mouku s cukrem a přimícháme směs s droždím. Pořádně promícháme a následně hněteme rukama, dokud se nás nevytvoří krásné těsto. 
  3. Těsto dáme do čisté mísy, přikryjeme potravinářskou fólii a necháme na teplém místě asi 1 hodinu, aby zdvojnásobilo svůj objem. 
  4. Na pomoučněné pracovní ploše těsto vyválíme do obdelníkového tvaru, potřeme kokosovým olejem, posypeme cukrem a skořicí. Těsto pevně smotáme do hada a rozkrájíme na 6 - 12 koleček. Záleží kolik, a jak velké chcete rolky mít. 
  5. Naskládáme do formy a znovu přikryjeme fólií a necháme 1 hodinu na teple. 
  6. Předehřejeme si troubu na 170°C. Pečeme asi 25-40 minut, záleží na velikosti. Dokud nebudou dozlatova. 
  7. Smícháme si cukr s rostlinným mlékem a vytvoříme si polevu. Konzistence záleží na Vás. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky