Skořicové rolky
17.03.2020

Další super způsob, jak si zkrátit čas v karanténě, je si něco dobrého upéct nebo uvařit. Jelikož jste si všichni určitě udělali zásoby mouky, že teď vlastně nevíte, co s tím, připravila jsem si dnes pro Vás recept na výborné a voňavé skořicové rolky.
Jestli jste taky tým sladkých snídaní a dezertování po obědě, tak se do skořicových šneků určitě zamilujete. Pokud jste je ještě nezkoušeli ani doma ani v nějaké kavárně, tak právě teď nastal ten nejlepší čas.
Ingredience
Na rolky
- 3 hrnky hladké mouky
- 2 1/4 lžičky sušeného droždí
- 1 hrnek rostlinného mléka, zahřáté
- 3 lžíce kokosového oleje, rozpuštěný, ale ne horký
- 1/4 hrnku cukru
Na náplň
- 2 lžíce kokosové oleje, rozpuštěného, ne horkého
- 1/4 hrnku kokosového cukru a skořice podle chuti
- nebo 2 sáčky skořicového cukru
Na polevu
- cukr moučka
- rostlinné mléko
Postup
- Do zahřátého mléka nasypeme sušené droždí. Promícháme a necháme asi 15 minut aktivovat. Potom přidáme kokosový olej.
- V další míse si smícháme mouku s cukrem a přimícháme směs s droždím. Pořádně promícháme a následně hněteme rukama, dokud se nás nevytvoří krásné těsto.
- Těsto dáme do čisté mísy, přikryjeme potravinářskou fólii a necháme na teplém místě asi 1 hodinu, aby zdvojnásobilo svůj objem.
- Na pomoučněné pracovní ploše těsto vyválíme do obdelníkového tvaru, potřeme kokosovým olejem, posypeme cukrem a skořicí. Těsto pevně smotáme do hada a rozkrájíme na 6 - 12 koleček. Záleží kolik, a jak velké chcete rolky mít.
- Naskládáme do formy a znovu přikryjeme fólií a necháme 1 hodinu na teple.
- Předehřejeme si troubu na 170°C. Pečeme asi 25-40 minut, záleží na velikosti. Dokud nebudou dozlatova.
- Smícháme si cukr s rostlinným mlékem a vytvoříme si polevu. Konzistence záleží na Vás.
