Snickers vegan raw dort
24.07.2020
![](https://1ebdce6706.cbaul-cdnwnd.com/2bdf573ad9d9c059c18f60ae7c31a356/200000277-d5ae7d5aea/IMG_20200723_195038_575.jpg?ph=1ebdce6706)
Hledáte zdravý a výborný zákusek? Pak je tento dortík přesně to, co potřebujete. Úžasný snickers raw dortík, který se stane vaši novou závislostí. Příjemně sladká ořechová chuť a krémová konzistence!!
Ořechový základ, luxusní krémová vrstva pokrytá nejlepším vegan karamelem s vrstvou arašídů, zalitá čokoládovým ganache. Prostě nemám slov, to musíte vyzkoušet sami!!
Vrstvy se nádherně doplňují - jako snickers tyčinka, ale mnohokrát lepší. Není to plné cukru a dalších zbytečných látek.
Ingredience
Na vyšší dort o průměru 15 cm nebo nižší s průměrem 20 cm
Ořechový základ
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 3 lžíce arašídového másla
- 1/4 hrnku datlové pasty (datlí) nebo 2 lžíce javorového sirupu
Krém
- 3/4 hrnku kešu ořechů - namočených přes noc
- 1/2 hrnku kokosového krému (ztuhlá část kokosového mléka z plechovky)
- 3 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Karamel
- 1 hrnek datlové pasty nebo datlí
- 1/3 hrnku kokosového krému
- 1 1/2 lžíce arašídového másla
- špetka soli
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/3 hrnku arašídových ořechů
Čokoládová ganache
- 70 g čokolády
- 1/2 hrnku kokosového krému
50 g čokolády na polití
Arašídové ořechy a čokoláda na ozdobu
Postup
- Ořechová základ - v mixéru si rozmixujeme ovesné vločky na mouku, pak přidáme zbytek ingrediencí na ořechový základ a znova promixujeme. Měla by nám vzniknout hmota, která drží pohromadě. Formu na dort si vytřeme kokosovým olejem a směs do ní rovnoměrně rozprostřeme. Dáme do lednice.
- Krém - v mixéru si dohladka rozmixujeme kešu ořechy. Přidáme rozpuštěný kokosový olej. Pak přidáme zbytek ingrediencí a pořádně promixujeme, do hladkého krému. Krém nalijeme na ořechový základ a dáme do mrazáku.
- Karamel - pokud používáte datle, tak je dobré si je na chvíli namočit do horké vody, a pak je rozmixovat na pastu. K datlové pastě už jen přidáme zbylé ingredience, kromě arašídů. Karamel rozprostřeme rovnoměrně na krém a pokryjeme půlenými arašídy. Dáme zpátky do mrazáku.
- Ganache - do misky si dáme kousky čokolády. V kastrólku si rozpustíme kokosový krém, aby byl horký. Nalijeme jej na čokoládu a necháme 2 minuty odstát, bez míchání. Pak promícháme, abychom dosáhli hladké a lesklé ganache, kterou nalijeme na karamel. Dáme ztuhnout do mrazáku minimálně na 2 hodinky.
- Zdobení - rozpustíme si ve vodní lázni čokoládu a pomocí lžíce jí dort pokapeme a vytvoříme "stékance". Pak už jen ozdobíme arašídy a čokoládou. Dáme zpátky ztuhnout.