Snickers vegan raw dort

24.07.2020

Hledáte zdravý a výborný zákusek? Pak je tento dortík přesně to, co potřebujete. Úžasný snickers raw dortík, který se stane vaši novou závislostí. Příjemně sladká ořechová chuť a krémová konzistence!!

Ořechový základ, luxusní krémová vrstva pokrytá nejlepším vegan karamelem s vrstvou arašídů, zalitá čokoládovým ganache. Prostě nemám slov, to musíte vyzkoušet sami!!

Vrstvy se nádherně doplňují - jako snickers tyčinka, ale mnohokrát lepší. Není to plné cukru a dalších zbytečných látek. 

Ingredience

Na vyšší dort o průměru 15 cm nebo nižší s průměrem 20 cm

Ořechový základ

  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 1/4 hrnku datlové pasty (datlí) nebo 2 lžíce javorového sirupu

Krém

  • 3/4 hrnku kešu ořechů - namočených přes noc
  • 1/2 hrnku kokosového krému (ztuhlá část kokosového mléka z plechovky)
  • 3 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Karamel

  • 1 hrnek datlové pasty nebo datlí
  • 1/3 hrnku kokosového krému
  • 1 1/2 lžíce arašídového másla
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/3 hrnku arašídových ořechů

Čokoládová ganache

  • 70 g čokolády
  • 1/2 hrnku kokosového krému

50 g čokolády na polití 

Arašídové ořechy a čokoláda na ozdobu


Postup

  1. Ořechová základ - v mixéru si rozmixujeme ovesné vločky na mouku, pak přidáme zbytek ingrediencí na ořechový základ a znova promixujeme. Měla by nám vzniknout hmota, která drží pohromadě. Formu na dort si vytřeme kokosovým olejem a směs do ní rovnoměrně rozprostřeme. Dáme do lednice. 
  2. Krém - v mixéru si dohladka rozmixujeme kešu ořechy. Přidáme rozpuštěný kokosový olej. Pak přidáme zbytek ingrediencí a pořádně promixujeme, do hladkého krému. Krém nalijeme na ořechový základ a dáme do mrazáku.
  3. Karamel - pokud používáte datle, tak je dobré si je na chvíli namočit do horké vody, a pak je rozmixovat na pastu. K datlové pastě už jen přidáme zbylé ingredience, kromě arašídů. Karamel rozprostřeme rovnoměrně na krém a pokryjeme půlenými arašídy. Dáme zpátky do mrazáku. 
  4. Ganache - do misky si dáme kousky čokolády. V kastrólku si rozpustíme kokosový krém, aby byl horký. Nalijeme jej na čokoládu a necháme 2 minuty odstát,  bez míchání. Pak promícháme, abychom dosáhli hladké a lesklé ganache, kterou nalijeme na karamel. Dáme ztuhnout do mrazáku minimálně na 2 hodinky. 
  5. Zdobení - rozpustíme si ve vodní lázni čokoládu a pomocí lžíce jí dort pokapeme a vytvoříme "stékance". Pak už jen ozdobíme arašídy a čokoládou. Dáme zpátky ztuhnout. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky