Těstoviny z pečených paprik
27.08.2019
Těstoviny, jako celá italská kuchyně, patří mezi má nejoblíbenější jídla. Hlavně horké s krémovou omáčkou, se kterými se v zimě můžu zachumlat pod deku. Na přípravu jsou překvapivě jednoduché a nebudete ani potřebovat žádné speciální ingredience. Tak ať vám chutná!


Ingredience
Na 4 porce
- Těstoviny dle vlastního výběru
- 3 větší červené papriky
- 2 stroužky česneku
- 3/4 hrnku mandlového mléka (180 ml)
- lžička mleté papriky
- lžička kokosového cukru (může být i třtinový)
- 3 lžíce rajčatové pasty
- 50 ml olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Necháme si rozehřát troubu na 200° a mezitím si připravíme zeleninu. Papriky si omyjeme, nakrájíme na půlky a očistíme od semínek. Pokapeme je olivovým olejem a dáme do trouby na 25 minut.
- Krásně opečené papriky přendáme do mísy a zakryjeme talířem. Dáme bokem na 5 minut.
- Dáme si vařit osolenou vodu na těstoviny a ze zchladlých paprik oloupeme slupku.
- Teď vše naházíme do mixéru (papriky, česnek, cukr, koření, mléko a rajčatovou pastu) a rozmixujeme na krémovou omáčku.
- Servírujeme smíchanou omáčku s těstovinami posypané čerstvou petrželkou nebo lahůdkovým droždím.
