Těstoviny z pečených paprik

27.08.2019

Těstoviny, jako celá italská kuchyně, patří mezi má nejoblíbenější jídla. Hlavně horké s krémovou omáčkou, se kterými se v zimě můžu zachumlat pod deku. Na přípravu jsou překvapivě jednoduché a nebudete ani potřebovat žádné speciální ingredience. Tak ať vám chutná!

Ingredience


Na 4 porce

  • Těstoviny dle vlastního výběru
  • 3 větší červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 3/4 hrnku mandlového mléka (180 ml)
  • lžička mleté papriky
  • lžička kokosového cukru (může být i třtinový)
  • 3 lžíce rajčatové pasty
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení


Postup

  1. Necháme si rozehřát troubu na 200° a mezitím si připravíme zeleninu. Papriky si omyjeme, nakrájíme na půlky a očistíme od semínek. Pokapeme je olivovým olejem a dáme do trouby na 25 minut.
  2. Krásně opečené papriky přendáme do mísy a zakryjeme talířem. Dáme bokem na 5 minut.
  3. Dáme si vařit osolenou vodu na těstoviny a ze zchladlých paprik oloupeme slupku. 
  4. Teď vše naházíme do mixéru (papriky, česnek, cukr, koření, mléko a rajčatovou pastu) a rozmixujeme na krémovou omáčku.
  5. Servírujeme smíchanou omáčku s těstovinami posypané čerstvou petrželkou nebo lahůdkovým droždím.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky