Tofu "nugetky"
28.12.2019

Když jsem přemýšlela, co si udělám na Štědrý den k bramborovému salátu, napadly mě právě nugetky z tofu. Chtěla jsem něco, co by alespoň trochu připomínalo naši klasickou večeři, když jsem byla malá. Zároveň jsem do sebe dostala bílkoviny a pochutnala si. Můžete si je udělat k bramborám, batátům nebo klidně jen tak k salátu. Cokoliv vymyslíte. Určitě se hodí na nějakou párty nebo návštěvu.
Ingredience
Na cca 18 - 20 kousků
- 3 tofu natural
- 1 1/2 hrnku hladké mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 hrnek strouhanky
- 1 hrnek rostlinného mléka
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Předehřejeme si troubu na 200°
- Tofu zabalíme do ubrousku a zatížíme, aby se vsákla všechna přebytečná voda.
- Pak si do jedné misky připravíme mouku, do druhé mléko a ve třetí smícháme strouhanku, lahůdkové droždí, sůl a pepř a kukuřičný škrob. Tofu nejprve obalíme v mouce, pak v mléce a nakonec ve strouhance. Tohle zopakujeme u všech.
- Rozehřejeme si na pánvičce olej a tofu osmažíme.
- Naskládáme nugetky na plech a dáme do trouby na 20 minut. A je hotovo!
