Tofu "nugetky"

28.12.2019

Když jsem přemýšlela, co si udělám na Štědrý den k bramborovému salátu, napadly mě právě nugetky z tofu. Chtěla jsem něco, co by alespoň trochu připomínalo naši klasickou večeři, když jsem byla malá. Zároveň jsem do sebe dostala bílkoviny a pochutnala si. Můžete si je udělat k bramborám, batátům nebo klidně jen tak k salátu. Cokoliv vymyslíte. Určitě se hodí na nějakou párty nebo návštěvu.

Ingredience

Na cca 18 - 20 kousků

  • 3 tofu natural
  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 200°
  2. Tofu zabalíme do ubrousku a zatížíme, aby se vsákla všechna přebytečná voda.
  3. Pak si do jedné misky připravíme mouku, do druhé mléko a ve třetí smícháme strouhanku, lahůdkové droždí, sůl a pepř a kukuřičný škrob. Tofu nejprve obalíme v mouce, pak v mléce a nakonec ve strouhance. Tohle zopakujeme u všech. 
  4. Rozehřejeme si na pánvičce olej a tofu osmažíme. 
  5. Naskládáme nugetky na plech a dáme do trouby na 20 minut. A je hotovo!
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky