Veganský karamel
19.05.2020

Mám tu pro Vás další super jednoduchý a výborný recept. Tentokrát na nejlepší veganský karamel, na který budete potřebovat pouze 2 ingredience. Kokosový cukr a kokosový krém (dáte do lednice ztuhnout plechovku kokosového mléka, a pak použijete tu ztuhlou část, která se vytvořila na povrchu).
Důležitá poznámka - vůbec nechutná po kokosu. Budete překvapeni, jak skvělou karamelovou chuť má. Ani nepoznáte, že je vegan.
Můžete si do něj namáčet ovoce, perfektní jsou jablka. Nebo ho přidat do jogurtu, chia pudingu, ovesné kaše nebo ho použít při pečení. Já ho ráda používám jako polevu na různé dorty nebo buchty, a to můžu jen doporučit.
Můžete ho nechat v ledničce až dva týdny.
Ingredience
- 1 hrnek kokosového cukru
- 1 hrnek kokosového krému (stačí jedna plechovka)
Postup
- Do menšího hrnce dejte kokosový cukr společně s kokosovým krém a na středním plameni přiveďte k varu, za stálého míchání.
- Jakmile jste dosáhli varu, ztlumte plamen a míchejte tak 10-15 minut, dokud karamel trošku nezhoustne.
- Pak přendejte do sklenice a dejte do lednice. Pokud vám v lednici karamel hodně ztuhne, nic se neděje. Můžete ho znova zahřát, klidně i v mikrovlnce.
