Vegan Mac & Cheese

28.03.2020

Mac and cheese se řadí ke klasickým americkým pokrmům, hlavně z fast foodu. Jedná se, podle názvu, jednoduše o makaróny a sýr. Něco jako těstoviny s krémovou sýrovou omáčkou u nás. 

Teď si tohle jídlo můžete uvařit ve zdravější verzi a hlavně vegansky bez výčitek i doma. Recept je super jednoduchý a poměrně rychlý. 

Ingredience

Na 4 porce

  • 200g brambor
  • 2 mrkve
  • 1/2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce lahůdkového droždí
  • 1/2 hrnku kešu ořechů
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 1/2 lžíce kukuřičného škrobu (nemusí být, ale udělá omáčku krádně krémovou)
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička sušené cibule
  • těstoviny 

Postup

  1. Nejdříve si namočíme kešu ořechy do horké vody, aby nám krásně změkly. 
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme a společně s mrkví dáme vařit do změknutí. 
  3. Dáme si vařit těstoviny.
  4. Teď všechny ingredience naházíme do mixéru ( brambory a mrkev, kešu, mléko, koření, citrónovou šťávu, česnek cibuli, droždí, škrob a koření) a rozmixujeme dohladka. Omáčku si přendáme do menšího kastrólu a za stálého míchání zahřejeme a vaříme dokud omáčka trochu nezhoustne. 
  5. Nakonec promícháme s těstovinami a máme hotovo. Můžeme servírovat s brokolicí nebo jinou zeleninovou oblohou. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky