Vegan Mac & Cheese
28.03.2020

Mac and cheese se řadí ke klasickým americkým pokrmům, hlavně z fast foodu. Jedná se, podle názvu, jednoduše o makaróny a sýr. Něco jako těstoviny s krémovou sýrovou omáčkou u nás.
Teď si tohle jídlo můžete uvařit ve zdravější verzi a hlavně vegansky bez výčitek i doma. Recept je super jednoduchý a poměrně rychlý.
Ingredience
Na 4 porce
- 200g brambor
- 2 mrkve
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce lahůdkového droždí
- 1/2 hrnku kešu ořechů
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 1 1/2 lžíce kukuřičného škrobu (nemusí být, ale udělá omáčku krádně krémovou)
- citrónová šťáva
- sůl
- pepř
- 1 lžička sušené cibule
- těstoviny
Postup
- Nejdříve si namočíme kešu ořechy do horké vody, aby nám krásně změkly.
- Brambory oloupeme, nakrájíme a společně s mrkví dáme vařit do změknutí.
- Dáme si vařit těstoviny.
- Teď všechny ingredience naházíme do mixéru ( brambory a mrkev, kešu, mléko, koření, citrónovou šťávu, česnek cibuli, droždí, škrob a koření) a rozmixujeme dohladka. Omáčku si přendáme do menšího kastrólu a za stálého míchání zahřejeme a vaříme dokud omáčka trochu nezhoustne.
- Nakonec promícháme s těstovinami a máme hotovo. Můžeme servírovat s brokolicí nebo jinou zeleninovou oblohou.